Зокрема, нагороду отримали система запобігання надмірному перевантаженню телескопічного навантажувача, система передачі всіх даних з окремої робочої одиниці (машинного агрегата) на комп'ютер підприємства, а також короткохвильова інфрачервона спектроскопія (NIRS) для визначення хімічного складу зібраної свіжої та силосованої маси.

Однорічні й багаторічні трави та кукурудза на силос стали для тваринницьких підприємств не лише товаром, а й сировиною для біогазових установок. Критеріїв, за якими раніше оцінювали зібраний врожай кормових культур, тепер недостатньо. За допомогою короткохвильової інфрачервоної спектроскопії (NIRS) і точно встановлених калібрувальних кривих з'явилась можливість під час збирання в режимі реального часу одночасно з вологістю визначати і вміст таких речовин, як цукор, крохмаль, протеїн, целюлоза, зола тощо. У результаті можна отримати інформацію для торговельних розрахунків згідно з якісним принципом і рекомендаціями щодо технології виробництва кормів. Також є реальна можливість покращити процес силосування і молочнокислого бродіння.

Розробки компанії Grimme отримали кілька срібних нагород. Зокрема, відзначено систему ISOLOG, що дає змогу контролювати весь процес логістики у буряківництві від сівби до збирання і транспортування коренів на цукровий завод; систему Potato Suite, за допомогою якої картоплезбиральна машина керує трактором, з яким її агрегатовано, і систему Speedtronic, що регулює швидкість транспортерів картоплезбиральної машини.

Аби запобігти засміченню подавальних транспортерів картоплезбиральних машин, швидкість обертів привідних валів встановлюють максимальною. Але за змінного потоку картопляного вороху максимальна швидкість здебільшого є надто високою, що спричинює надмірне пошкодження бульб під час їх потрапляння на елеватор і перевантаження у транспортний засіб. А завдяки системі оптимізації рівня наповнення Speedtronic, яку представила компанія Grimme, швидкість обертів елеватора автоматично варіюється таким чином, щоб постійно підтримувати максимальне наповнення транспортерів. Це значно скорочує механічну взаємодію бульб із елементами транспортерів та позбавляє механізаторів потреби виконувати тимчасові налаштування.

І ще одна цікава новітня розробка привернула увагу авторитетного журі Agritechnica —2011. Це система TONI-TELEMATICS ON IMPLEMENT, яка передає усі дані про роботу машинного агрегата на комп'ютер підприємства. Таким чином, у розпорядженні керівника господарства під час роботи в режимі реального часу є всі дані про роботу машинного парку. За допомогою системи також можна документувати кількість висіяного насіння, внесених засобів захисту рослин, добрив тощо індивідуально на всіх ділянках поля. Подальший аналіз даних дасть змогу викрити резерви продуктивності й ефективності ви¬робництва, оптимально спланувати потребу в робітниках і техніці. Ця розробка є спільним продуктом компаній CLAAS, Amazonen- Werke, Horsch, Lemken, Kamps, SGT Schönebeck та Zunhammer, а срібна нагорода підтверджує вагомий результат їх спільної творчої праці.